image

Hout is duurzaam

Hout is duurzaam en dat heeft de geschiedenis meermaals bewezen. Geen ander materiaal doet beter, vooral als je bedenkt dat het houten raamwerk van het paleis van Versailles ruim 300 jaar intact bleef!

Wij hebben tropisch hardhout, of het meer recente thermisch behandeld inlands hout. Beiden hebben een zeer hoge duurzaamheidsgraad.


Hout is uniek

Geen twee bomen zijn identiek, wat het resultaat in je huis met  hout als afwerking  iets unieks maakt.    Wie liever minder uitgesproken kleur- of textuurverschillen heeft, kiest een egalere houtsoort of werkt het geheel af met de gewenste kleur.

image
image

Hout is onderhoudsvriendelijk

'Hout vraagt nogal wat onderhoud' dacht je? Integendeel. De nieuwste afwerkingstechnieken zorgen ervoor dat het raamwerk tijdens de fabricage reeds voorbereid wordt op een lange en duurzame carrière. Een simpele onderhoudsbeurt om de twee à drie jaar volstaat om het hout in conditie te houden. En met de nieuwste generatie lakken en beitsen is die klus zo geklaard.

Hout past perfect

Hout laat zich makkelijk bewerken. Op technisch vlak is het zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Hout is het geknipte materiaal voor om het even welke architectuur. Kies je voor een ultra-moderne bouwstijl? Of hou je het liever klassiek? Geen punt. Hout voelt zich overal thuis.

image
image

Hout is water- en winddicht

Vensterramen moeten tegen een stootje kunnen. Jaar in jaar uit staan ze in weer en wind. Ook hier is hout het materiaal bij uitstek. Als je bedenkt welke natuurkrachten houten zeeschepen vroeger trotseerden... Hout beantwoordt moeiteloos aan de strengste eisen inzaken water- en winddichtheid.

Hout isoleert

Dankzij zijn cellulaire structuur is hout een ideaal isolatiemateriaal. Met houten raamprofielen heb je geen last van 'koudebruggen' met vervelende gevolgen als condensatie, druppelvorming en energieverlies. Of waarom dacht je dat ze in de koude zwitserse bergen volledig  houten chalets bouwen?  Voor zijn goede natuurlijk isolatie natuurlijk.

image
image

Hout is kleurrijk

Hout heeft van nature een aangename, warme patine. Kleur, glans en nerven verschillen nochtans van soort tot soort. Wie het houtwerk maximaal tot zijn recht wil laten komen, kiest voor een transparante beits.

Liefhebbers van een meer uitgesproken tint kunnen hun fantasie de vrije loop laten: de huidige generatie buitenlakken gaan jaren mee en dekken perfect. Toch kan je later probleemloos van kleur veranderen als je dat wenst.

Hout is behaaglijk

Kiezen voor hout, doe je bewust. Toch speelt je gevoel en persoonlijke smaak hierbij een belangrijke rol. Hout is niet alleen mooi om te zien, het straalt ook  warmte uit en geeft je woning een bepaald cachet. Contact met hout is aangenaam: het is aangenaam gladgeschuurd, het ruikt prettig en voelt nooit koud aan. Hout laadt bovendien geen statische elektriciteit op: het trekt dus geen stof aan.

image
image

Hout is brandveilig

Hout is goed bestand tegen hoge temperaturen. In tegenstelling tot andere materialen zullen houten profielen bij brand niet smelten of verbuigen. Een belangrijk en brandvertragend argument, want zuurstof die door een kapotvenster binnenkomt, wakkert het vuur nog verder aan. Precies om die redenen verbieden sommige Duitse deelstaten het gebruik van smeltbare materialen in de raambouw.

Houten raamwerk en houten draagspanten houden ook langer stand. De inbrandingssnelheid van hout bedraagt 0,35 tot 0,70 mm per minuut. Wanneer hout verkoolt, ontstaat bovendien een natuurlijke isolerende laag die het verder opbranden sterk vertraagt. Het beste bewijs heb je wellicht al gezien: van een afgebrande woning staat het houten raamwerk vaak nog overeind , en bij brand in loodsen met houten spanten, valt het gebouw niet in.

Hout is tijdloos

Hout heeft in het verleden zijn degelijkheid bewezen. Vandaag is dit natuurproduct weer erg in trek. Niet alleen omwille van zijn natuurlijke eigenschappen maar ook omwille van de creatieve mogelijkheden: puur natuur of met een kleurtje, ultra-modern of eerder klassiek, gestyleerd of gesofisticeerd ... aan jou de keuze.

image

Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 7.30 - 12u & 13.30 - 18u . • . Zaterdag: 8.30 - 12u . • . Zon- en feestdagen: gesloten