[Houtbewerkingen]

Schaven

Houthandel Decadt beschikt over 2 vierzijdige schaafmachines.

 

Zagen

Het verzagen of splijten van planken en balken gebeurt met de lintzaag. Vooral dakhout, dat onze specialiteit is, wordt hier verzaagd.

Drenken

1 drenkstation, groene drenking. Wij drenken allerhande bouwhout als bescherming tegen houtrot en schimmel. Attest A1/A2 drenking is hiervoor te verkrijgen

Versnijden

  1. paneelzagen: hiermee worden allerhande platen op maat gezaagd (kleine hoeveelheden)
  2. opdeelzaag met automatisch platenmagazijn: Dit nieuw systeem (2006) wordt gebruikt om grote hoeveelheden platen (MDF, melamine, multiplex, stratifieplaten,…) te verzagen voor de industrie, maar verzaagt ook heel nauwkeurig gestratifieerde platen voor vb kasten en keukens op maat. Met etikettering is ieder stuk gemakkelijk terug te vinden. In het automatisch platenmagazijn met een voorraad van een 300-tal platen willekeurig door elkaar gestapeld, wordt door de computer telkens de gevraagde plaat aangebracht bij de opdeelzaag voor verzaging: tijdwinst en veel minder manuele verhandeling.

Profileren

Hiervoor hebben wij een moderne "Martin" topie om allerhande bewerkingen en profielen te kunnen schaven op maat. Onmisbaar in iedere houthandel.

Schuren

Met een langbandschuurmachine kunnen we tabletjes bijschuren

Voormonteren deuren

Bij ons kunt u deuren op maat laten voormonteren.